Foto's

Over Antalya

Grand Park Lara ligt redelijk in het begin van de lange hotelstraat in Lara. Direct tegenover het rode, herkenbare Hotel Delphin Palace. Grand Park Lara ligt niet aan de zeezijde van de straat, maar aan de andere kant. Zoals we in de inleiding al noemde beschikt het hotel wel over een privéstrand met beachbar. Deze is bereikbaar door op eigen gelegenheid de weg over te steken (redelijk druk verkeer) of even in de shuttleservice van het hotel te stappen.

Directe omgeving

In de directe omgeving zit een kleine bazaar met toeristische winkels. Hier vindt u de typisch toeristische producten als nagemaakte Vans-schoenen en Lacoste-kleding. Er zijn verder enkele kleine marktjes en een aantal broodjeszaken in de buurt. Als u er op uit wilt, dan kunt u het beste naar Antalya (15 kilometer) gaan. Deze stad is net zo groot als Amsterdam en hier is van alles te zien en te beleven. Er rijdt tot in de avonduren een dolmusbusje dat u voor zo'n twee euro naar Antalya brengt. Na 23:00 uur kunt u alleen met de taxi (kosten zo'n 20 euro) terug vanuit Antalya.

Het bruisende Antalya

Het centrum van Antalya ligt op ongeveer 16 kilometer afstand. Deze stad ligt op een rotsplateau boven de Middellandse Zee en heeft een mooi oud centrum met smalle straatjes en houten huizen waar u uren kunt doorbrengen. De vele winkeltjes zullen verder elke shopliefhebber tevreden stellen. Daarbij heeft de stad een enorm Archeologisch Museum met een indrukwekkende collectie die bestaad uit zowel oudheidkundige als moderne stukken. Antalya vormt afgezien van een cultureel uitstapje ook een goede bestemming als u van uitgaan houdt. Het nachtleven is bruisend en de discotheken en bars blijven tot in de late uurtjes open.

Excursiemogelijkheden

De Turkse Rivièra bestaat uit een groen glooiend landschap met het Taurusgebergte in het achterland. Tijdens een wandeling of paardrijdtocht door de omgeving zult u mooie watervallen, rivieren en landelijke velden tegenkomen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Düdenwatervallen of de Kursunluwatervallen, die zich in een prachtig natuurpark bevinden. Een jeepsafari is een spannende manier om de flora en fauna van het gebied te ontdekken. Een boottocht langs de kust is ook een echte aanrader. De kustlijn bestaat uit lange stranden en grillige rotsen en vanaf het water heeft u een prachtig uitzicht. In het indrukwekkende Taurusgebergte komt u weer een totaal ander landschap tegen. U kunt een tocht maken naar de eeuwig besneeuwde toppen, of u raft de kolkende rivier af.

Het klimaat

Het klimaat in de Turkse Rivièra is mediterraans. Dit houdt in dat de winters met een temperatuur rond de 15 graden mild zijn en de zomermaanden erg warm en droog. Temperaturen lopen dan op tot boven de 30 graden. Het zeewater is het hele jaar door aangenaam warm.

Afstanden:

  • Antalya Airport - 14 kilometer
  • Antalya Centrum - 16 kilometer
  • Privéstrand - 200 meter

Vergelijk Hotel Grand Park Lara bij 5 aanbieders Bekijk prijs